Vad händer när vi dör och därefter ?

Vad händer när vi dör, hur lång tid tar det innan man kan kontakta en anhörig/nära vän som dött. Finns det skillnader på hur man dör och hur själen tar den döden ? Vad är mellanvärlden ?

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

Är det så att man ligger för döden ett längre tag så hinner själen förbereda sig för att den ska komma hem till andevärlden. Själen lämnar delvis kroppen och den ser och hör allt som händer runt dess kropp. De familjära och vännerna från andevärlden står runt sängen och inväntar dödsögonblicket.

Är det en traumatisk snabb död, så som bilolycka, mord, självmord eller liknande så blir det ett mer brutalt uppvaknande för själen. Vänner och anhöriga från andevärlden är där och försöker att få själen att förstå och hjälpa själen hem till andevärlden. I de allra flesta fallen så fungerar det, men ibland händer det att själen inte lyssnar. Själen kan känna sig förvirrad och fortfarande tro att den lever i kroppen som är död. Det är då själen kan hamna i mellanvärlden. Är man tex dement så kan demensen fortfarande hänga kvar i själen och då får den svårt att få rätsida på vad som egentligen har hänt.

Mellanvärlden är den värld som finns mellan livet på jorden och livet i andevärlden. Det är ett ställe där de själar som inte förstår att de är döda hamnar, ja även de andar som valt att stanna i mellanvärlden kan finnas där, men med skillnaden att de inte är förvirrade och mår bra av att vara där. Mellanvärlden innebär att själen inte är en del av andevärlden och inte själv kan ta sig vidare.

Om någon man håller kär dör, ska man då som anhörig behöva vara orolig över att dess själ kanske hamnar i mellanvärlden ? Nej, absolut inte. I de allra flesta fallen så kommer själen över till andevärlden som det är tänkt. När själen hamnar i mellanvärlden så kan de föras över till andevärlden med hjälp av en medial person. Om det är så att en själ hamnar i mellanvärlden så är det så att den kanske är runt de människor som finns kvar i livet. Den försöker då att komma i kontakt med oss genom att tex föra oväsen. Om vi vänder på det och ser ifrån själens ögon, så tror den att den fortfarande lever. Själen förstår inte varför frun, barnen, mannen eller vännerna inte längre ser hen. Vilket är väldigt upprörande. Tänk er själva om ni står och pratar med någon och den personen tittar på dig och går sedan därifrån mitt i samtalet. Vi skulle nog alla bli upprörda på ett eller annat sätt. Det själen då kan göra är att den försöker att ta på oss men vi upplever det som en vindpust, kyla eller att vi känner dofter som påminner om den döde. Det man gör då är att man kontaktar en medial person som får utröna om det är en anhörigs själ som vill berätta något eller om det är en anhörigs själ som först måste föras över till andevärlden och sen efter ett ta kan lämna ett budskap.

När kan man få ett budskap ifrån en människa som dött ? Det är lite olika för olika själar. Jag brukar säga att runt 4 veckor bör man vänta innan man kan kontakta en medial person för att försöka få budskap. Alla själar som kommer över till andra sidan behöver få lugna ner sig och vänja sig vid sin nya tillvaro. Andevärlden hjälper till och omsluter den nya själen med healande kärlek tills den är redo att återse sina nära kära som är kvar i den fysiska världen.

Hur är det då för själen att komma till andevärlden ? Det är lite som att vakna upp ifrån en väldigt stark och verklig dröm. Man vet inte vad som är verklighet eller dröm. Så när själen kommer till andevärlden ska den åter sättas in i hur allt fungerar där. Därav tar det lite tid för själen att vänja sig vid andevärlden.

Sen är det som så att när någon som vi håller kär dör genomgår vi en sorgeperiod. En del behöver psykolog, terapeut, någon nära, medial person eller så klarar vi oss själva att ta oss igenom sorgen. Det man ska komma ihåg är att vi tar oss alltid igenom sorgen, men också att andevärlden finns runt omkring oss för att på sitt sätt trösta oss. Det man kan tänka på är att den som är död, har det bra på andra sidan. Det är en plats fylld av kärlek och gemenskap. I de fall där själen kan misstänkas ha fastnat i mellanvärlden så finns det mediala personer som kan hjälpa den. Så känn ingen oro över själens tillvaro utan minns istället kärleken och de goda stunder ni hade ihop. Ni är fortfarande tillsammans med varandra, bara på ett annat sätt.

Mvh Peter Thorsell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.