Dödsmarschens själar

Karolin graven i Handöl.

Dödsmarschens själar 

Tänkte bjuda på en liten inblick i mitt liv som medium, där jag aldrig är riktigt ledig utan har jobbet runt mig hela tiden. I förra veckan när vi var på semester i Åre tilldelades jag ett mycket hedersamt uppdrag ifrån andevärlden. Vi var vid en massgrav där 600 karoliner begravdes år 1719 och andevärlden ville att jag skulle föra över de jordbundna själarna, som var fast där, till den andra sidan. Självklart ville jag ställa upp och hjälpa själarna som suttit fast där i 303 år men jag skulle stöta på problem. Det var även mygg som bodde där, ja de måste väl också få vara där, men de var i så stort antal att jag inte kunde genomföra det hela.  

Några dagar senare tog jag med Jan Atterhagen, som har gått vår mediala utvecklingskurs 1 & 2. När jag skulle åka för att utföra överföringen så red en lång rad av karoliner efter bilen. Det var andar ifrån andevärlden som följde med för att vara där och ta emot karolinerna som skulle gå över. Jag hörde hur hästarnas hovar slog mot asfalten när de red fram men jag kände även deras längtan att äntligen få återse sina kära och själsfränder som de väntat så länge på. Det var mycket känslosamt och häftigt att få uppleva detta. Sen ska man komma ihåg, för att en själ ska kunna gå vidare i den själsliga utvecklingen måste den ha med sig sin själsfrände. Dessutom är det känslomässigt jobbigt för själen i andevärlden när dess själsfrände sitter fast så länge på jorden. 

Vi utförde hela processen på distans, jag på en parkering i närheten av massgraven och Jan Atterhagen hemma hos sig.  Andarna undrade vad som hänt med deras konung, vart deras föräldrar, syskon och fruar fanns. De visade oss bilder av hur de haft det på Karolinernas dödsmarsch, se https://karoliner.com/karolinernas-dodsmarsch/. Många hade frusit ihjäl i sadeln på sina hästar medans andra hade klätt av sig nakna för att få det varmare, många fick armar eller ben avsågade då de delarna av kroppen var döda. En del av dem som de sågade av benen på var medvetslösa medan andra var vid medvetande, vilket var riktigt hemskt att få se.  

De la av sig sina svärd, pistoler, gevär, hattar mm i en hög framför mig och Janne. De sa att de inte behövde dem längre och att vi kunde få dem istället. Dessa själar var så otroligt tacksamma att äntligen få komma över till andevärlden. Det var så otroligt positiva känslor vi fick ifrån dem att vi fick ståpäls över hela kroppen samt några tårar som rann nerför våra kinder.  

Det var inte bara soldater som vi förde över utan det var även kor, kalvar, hästar och själar ifrån bondesamhällets tid, folk som dött på fjället på 60-70 talet. Det fanns en gycklare med som spelade handdragspel och dansade sig in genom portalen till andevärlden, en man som spelade fiol när han gick igenom, en ung kvinna på 16 år som glatt förkunnade att hon var ungmö och att hon inte blivit av med den men det fick hon ta i nästa liv. En karolin sa att han tyckte det var så tragiskt med dessa unga pojkar på 15 år som knappt orkade hålla i en pistol fanns med och dog på fjället.  

När man ska jobba medialt händer det att man kan få lite fysiska symtom så som ont i en kroppsdel, att det susar i öronen, blir väldigt varm i kroppen, huvudvärk, yrsel mm. Jan Atterhagen hade haft huvudvärk hela dagen men när vi började med att föra över andarna så släppte huvudvärken på en gång. Han sa även att han hade haft tandvärk i över 1 vecka. Jag fick då till mig en manlig ande med fru som var hemma hos Jan Atterhagen och de ville passa på att gå över till andevärlden. 

När vi var färdiga satte jag mig i bilen men när jag skulle starta bilen kom det fram en kvinnlig ande och knackade på rutan, en eftersläntrare så att säga. Hon bad om ursäkt att hon kom sent men hon och hennes barn ville gå över till andevärlden men jag hade stängt portalen. Så jag fick öppna upp portalen och släppa igenom dem också.  

Sammanfattningsvis var det en mäktig upplevelse där det var mycket sorgliga och jobbiga känslor, men mestadels var det sån kärlek och lättnad och vi kände oss så tacksamma för att just vi fick uppleva detta. 

Mvh Peter Thorsell

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.